maandag 28 januari 2008

28 januari

Dit hebben ze vandaag gedaan: deze muurtjes verder opgemetst. Morgen gaan ze proberen om het verzakte deeltje in de badkamer terug op te krikken, zodanig dat de muur dit kan ondersteunen in de toekomst. De verzakking was minimaal, maar het is natuurlijk wel spijtig als je net een nieuwe badkamer gezet hebt, en de voegen van je tegels komen ineens niet meer overeen en tussen de tegels en het bad zou je opeens een voeg silicone hebben van een centimer... Maar volgens de aannemer zou dit allemaal in orde komen.
De gang is wel een beetje angstaanjagend: één meter breed en 3,8 m hoog helemaal tot boven opgemetst... Daar zal een vals plafondje niet misstaan...



Dit hebben ze ook gedaan:

Dit is het huisje naast ons, dat momenteel ook leeg staat en ook grondig zal verbouwd worden. Wij hebben dus de gemene tuinmuur al uitgebroken, zodanig dat zowel wij als de buren een deftige muur kunnen zetten met isolatie tussen. Minimaal plaatsverlies dan.
Na het muurtje met de buren komt daar dan nog het dak op, en dan denk ik dat zijn werk gedaan is. Maar ik heb geen idee hoe lang het gaat duren dat plat dak te plaatsen, ik denk dat dat wel eventjes kan duren.
Voor de rest is het heel leuk om al goed te kunnen zien hoe alles gaat worden. Je kan zo al binnenwandelen en denken: hier komt de frigo, hier de tafel, hier de keuken, etc...

Dit is een probeerseltje, zoals je kan zien ben ik niet echt goed in het tekenen van dieptezicht, maar ja, een mens kan zich maar amuseren he... Vooral de twee kolomkasten links zijn niet zo duidelijk (noch recht..). In de voorste plaats heb ik ook het één en 't ander getekend: daar komen wasmachine en droogkast op elkaar, extra diepvries ernaast, en dan ook nog de cv ketel. Dit alles komt op een soort sokkeltje, zodanig dat het daar handiger te kuisen wordt (je weet wel, water dat tijdens het dweilen onder de wasmachine verdwijnt...)

Geen opmerkingen: